Speelgoedbankvenray.nl - Ieder kind heeft het recht om te spelen.

Over ons

Wie zijn wij?

Speelgoedbank Venray zamelt gebruikt (en nieuw) speelgoed in en stelt dit gratis beschikbaar aan gezinnen die het financieel minder hebben. We doen dit voor kinderen van nul tot en mettwaalf jaar. Het opnieuw gebruiken van speelgoed is ook goed voor het milieu. Speelgoed dat bij het ene gezin over is omdat de kinderen het zijn ontgroeid doet weer prima dienst in een ander gezin. Speelgoedbank Venray brengt zo vraag en aanbod bij elkaar.

Speelgoedbank Venray

Wie, wat & waarom?

Speelgoedbank Venray draait geheel op de inzet van vrijwilligers. Er zijn 30 vrijwilligers actief. Zo wordt het bestuur gevormd door vrijwilligers en ook de mensen die in de winkel staan zijn vrijwilliger. Naast bestuurstaken en het beheer van de winkel zijn er vrijwilligers actief in het schoonmaken en controleren van speelgoed, spellen en puzzels.

Verder naaien en breien vrijwilligers barbie- en poppenkleertjes. Ook maken wij weer setjes van Lego, Playmobil, sieraden, winkel- en keukenspulletjes etc. Wij bieden ook ruimte aan vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt.